Elgjakt 2019

Hei.

I et nydelig høstvær begynte vi første dag av elgjakta lørdag 28. september i Brønnvika/Agnesli. Allerede etter kort tid fikk vi sjansen og felte en elgokse på øvre Ravnflog. Da vi hadde tatt vare på den fortsatte vi jakta og litt utpå dagen ble det felt en til i Pallraklia. Vi hadde tre poster nedover langs Skjellåga og mot slutten av dagen kom det ku og kalv til den nederste posten i Brønnvika og ble felt der.

Da ble jakta avsluttet etter fire felte dyr. Noe fikk vi med oss og noe brukte vi neste dag på å få tatt vare på. Så fortsatte vi jakta på mandag ved lille Sandvatn. Vi så flere elg og felte ett ungdyr(fjordårskalv), og vi fikk den ned før det ble mørkt.

Tirsdag jaktet vi i Nordlandsdalen øst side mot Sandvikfjellet. Så noen elger men ikke kalv som vi var ute etter. Så litt ut på dagen så vi flere elger oppe i Lurfjellia ca ovenfor Lappgammen. To stk begynte å gå mot fjellet mens de andre laget post i rekke fra Klaven og opp mot Utkikken (Kjerkkvanntfjellet). Etter et par timer nærmet driverne seg elgene som tok løst og begynte å bevege seg nedover dalen mot Stilla der de tok retning oppover fjellet og vi lykkes å felle en kalv .

Nydelig vær har vi hatt i jakta i år!

For Jaktlaget Ytre Beiarn.
Roger Anton Nyhagen